Cum sa fii bona pentru parinti!

Sa iesi in oras ar trebui sa fie relaxant si distractiv. Cu toate acestea, multi parinti se simt speriati si vinovati cand vine vorba sa isi lase copilul cu o persoana straina. Pentru a experimenta acest sentiment, incearca sa privesti situatia din punctul lor de vedere.

 In ultimele cateva luni, acesti oameni si-au dedicat tot timpul pentru a ingriji nou-nascutul. Inainte de venirea acestuia pe lume, era floare la ureche sa iasa in oras oricand aveau chef. Dupa cateva luni, insa, sunt complet absorbiti si fermecati de copil insa lumea lor s-a micsorat considerabil. Probabil sunt epuizati si nu au mai dormit o noapte intreaga de foarte mult timp, si deci nici nu isi pot aminti cand au mai vazut un film intreg fara sa adoarma la el. Pentru a iesi in oras cand ai un copil, trebuie sa planifici cu atentie si cu mare grija.

 Pe masura ce lunile trec si copilul se dezvolta, parintii isi dau seama ca au nevoie de timp singuri insa asta inseamna ca trebuie sa isi lase copilul cu o persoana straina, ceea ce e o decizie destul de grea. Parintii vor fi intotdeauna ingrijorati cand vine vorba de a pleca pentru prima data de langa copilul lor, si aici intervii tu pentru a ii linisti. Trebuie sa arati si sa vorbesti ca o profesionista, pentru a le castiga increderea. Intereseaza-te de rutina pe care au creat-o, datele de contact si locurile din casa unde gasesti cele de care ai nevoie. Chiar daca par detalii minore, toate la un loc iti vor crea imaginea unei persoane capabile, responsabile si inteligente.

 Daca parintii inca par sa aiba indoieli despre iesirea in oras, incearca sa le sugerezi o perioada de proba, in care ei sa observe cum interactionezi cu micutul. Studiile psihologice arata ca activitatile par mai sigure si mai simple in timpul zilei, deci este indicat sa stabilesti aceasta perioada inainte sa fie intuneric afara.

 Odata ce i-ai convins ca esti capabila sa ai grija de copilul lor, straduieste-te cat mai mult sa nu dezamagesti si sa pastrezi acea imagine de care vorbeam la inceput. Fii politicoasa si respectuoasa, lasa intotdeauna casa asa cum ai gasit-o si aminteste-ti ca pentru urmatoarele cateva ore singurul lucru important din viata ta este acel copil.

 Daca micutul este in siguranta si fericit, la fel se vor simti si parintii. Aceste sentimente se vor transmite intotdeauna parintilor, si invers. Poate suna extrem, insa tine minte ca nu copilul va decide daca vei avea un loc de munca de lunga durata sau nu, ci parintii!

 Daca doriti sa folositi acest articol pe site-ul sau blogul dumneavoastra, va rugam sa copiati acest paragraf cu datele noastre de contact (inclusiv link) pentru a recunoaste contributia.

 Antoanette Services.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: